56
σαρακοστη
Αφιέρωμα
από το αλάτι και και οι Σαλάτες ΒΕΜ και FRESCO
GUSTΟ, μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες και dressing,
βακαλάος, ρέγγα και ταραμάς, κονσέρβες ψαρικών,
τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα και πολλά άλλα.
Info
Website:
Τηλ.: 210 4895900
E-mail:
Παπαδημητρίου Χ. Κ. ΑΒΕΤ
Η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ ιδρύθηκε το 1938, δημι-
ούργησε το 1ο Ελληνικό Βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζει
να πρωτοπορεί με μια σειρά καινοτόμων προϊόντων
υψηλών προδιαγραφών. Τρεις γενιές της οικογένειας
Παπαδημητρίου κατάφεραν να βάλουν τα προϊόντα
τους (βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, μουστάρδες) στα
ράφια νοικοκυριών δεκάδων χωρών,
όπως η Γερμανία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ,
η Αυστραλία και πολλές άλλες.
Μάλιστα το βαλσαμικό ξίδι της
εταιρείας είναι το τρίτο σε
πωλήσεις σε ολόκληρη την
Αυστραλία και φιγουράρει σε
μερικά από τα καλύτερα κατα-
στήματα delicatessen του
κόσμου μεταξύ των οποίων και
το Dean & Deluca στη Νέα Υόρκη.
Βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, μου-
στάρδες και σταφίδες
συγκαταλέγονται στα best
sellers της καλαματιανής
επιχείρησης.
Περίπου τα τρία τέταρτα από τα
έσοδα της Παπαδημητρίου Χ.Κ.
έρχονται από τις εξαγωγές. Και
στην Ελλάδα, όμως, ειδικά το βαλσά-
μικο ξίδι της εταιρείας καταλαμβάνει
μερίδιο περίπου 30% των καταναλωτών. Στο εργοστά-
σιο της Θουρίας παράγονται πάνω από 2.000.000
μπουκάλια τον χρόνο. Με εξαγωγές σε 22 χώρες, η
εταιρεία στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και συνερ-
γάζεται με περίπου 1.200 σταφιδοπαραγωγούς, σχεδόν
αποκλειστικά.
Info
Website:
Τηλ.: 27210 33008
E-mail:
Άλφα Γεύση Εδέσματα ΑΒΕΕ
Η εταιρεία Άλφα Γεύση Εδέσματα ΑΒΕΕ, με διακριτικό
τίτλο ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ, ιδρύθηκε το 1998, με αντικείμενο
εργασιών την παραγωγή παραδοσιακών σαλατών.
Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή υγιεινών και
νόστιμων προϊόντων με
προτεραιότητα πάντα την ποιότητα. Πέρα από την υψη-
λής αξίας πρώτη ύλη, η ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ έχει επενδύσει
στην ανάπτυξη μεθόδων που επιτρέπει τη διασφάλιση
της ποιότητας σε όλη τη διαδρομή των προϊόντων, μέχρι
το ψυγείο των πελατών. Στις εγκαταστάσεις εφαρμόζο-
νται μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας και αυστηρότατες
προδιαγραφές στην παραγωγή, ώστε να εξασφαλίζεται
η υψηλή ποιότητα, η θρεπτική αξία και η φρεσκάδα σε
όλα τα προϊόντα.
Η εταιρεία ξέρει να αξιοποιεί την παράδοση και να προ-
σαρμόζει τα προϊόντα με τη βοήθεια της υψηλής
τεχνολογίας, στις σύγχρονες απαιτήσεις και διατροφι-
κές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Με σεβασμό
στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα η εταιρεία
δεσμεύεται να συνεχίσει να παραδίδει καθημερινά
στους καταναλωτές άριστα και νόστιμα προϊόντα από
φρέσκες πρώτες ύλες, προϊόντα υψηλής διατροφικής
αξίας με την παραδοσιακή, αυθεντική γεύση τους.
Info
Website:
Τηλ.: 23510 73-126
E-mail:
Condito ΑΕΒΕ
Η Condito προέκυψε το 2001 από τη συγχώνευση των
εταιρειών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπα-
δόπουλου. Η ξεχωριστή πορεία των δύο
επιχειρηματιών στον κλάδο των τροφίμων ξεκίνησε
στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ το επιστέγασμα
της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ τους υπήρξε η
συνένωση των δυνάμεών τους το 1999. Το brand
Condito, που αρχικά ανήκε στην οικογένεια Παπαδό-
πουλου και σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά
σημαίνει «εμπλουτισμός γεύσεων», διατηρήθηκε και