29
ΕΚΘΕΣΗ
«Γεύση» κρασιού στη Food Expo 2018
Η φιλοξενία της Oenotelia 2018 στη φετινή Food Expo,
έδωσε μία διαφορετική νότα στη μεγαλύτερη Έκθεση
Τροφίμων και Ποτών της Ελλάδας. Τα περίπτερά της
ξεχώριζαν μέσα στο Hall 1 και προσέλκυσαν αρκετό
κόσμο, που συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις «σνο-
μπάρει» κάπως τις τελευταίες αίθουσες (το Hall 1 ήταν
το 4ο στη σειρά). Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο
κόσμος που έκανε μία βόλτα και από τα συγκεκριμένα
περίπτερα, αλλά και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
για να δοκιμάσει τα ελληνικά κρασιά, ήταν πολύς και
έκανε τα δικά του σχόλια στους παραγωγούς.
Η φετινή Oenotelia έκλεψε εξαρχής τις
εντυπώσεις εντός της Food Expo 2018,
αφού στην αρχή του διαδρόμου των σχε-
τικών περιπτέρων, δέσποζε το
παρκαρισμένο όχημα της εταιρείας
Κεχρής. Το οινοποιείο Στέλιος Κεχρής
είναι μια σύγχρονη οικογενειακή επιχεί-
ρηση με ειδίκευση στην οινοποίηση
ρετσίνας, που διαθέτει ιστορία ενός αιώνα
στην παραγωγή και εμφιάλωση κρασιών.
Κάποια από αυτά, λοιπόν, αποφάσισε να
προσφέρει και στους επισκέπτες της έκθε-
σης, με την κοπέλα στην καρότσα του…
παρκαρισμένου οχήματος, να μη σταματά
να εξυπηρετεί τον κόσμο.
Με ιδιόκτητα κτήματα και αμπελώ-
νες από το 2004, η οικογένεια Τσίνα,
δημιούργησε τη δική της οικογενει-
ακή επιχείρηση το 2008,
προσφέροντας κλασικά και
premium κρασιά, αλλά και το
μονοποικιλιακό τσίπουρο Meteoro.
Η εταιρεία Meteoro Winery (Τσίνας
ΑΕ) συμμετείχε στην Oenotelia
παρουσιάζοντας κρασιά ιδανικά
τόσο για κάβες όσο και για παντο-
πωλεία και μίνι μάρκετ, όπως το
Κρασόπουλο των 500ml και τον
ασκό Κτήμα Φαλώρειας. «Όλα τα
προϊόντα μας, προέρχονται από τα
δικά μας αμπέλια και έτσι είμαστε
διπλά περήφανοι που έχουμε ήδη
και διεθνή βραβεία και για τα κρα-
σιά μας, αλλά και για το τσίπουρο
Meteoro, το οποίο ήταν και το μόνο
μη παλαιωμένο που έλαβε βραβείο
στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours
Mondial de Bruxelles», μας είπε o
κ. Θεόδωρος Τσίνας.
Για την έκθεση πρόσθεσε: «Είμαστε
πολύ ικανοποιημένοι από την
Oenoteleia, αφού αρκετός κόσμος
ερχόταν στη Food Expo, γνωρίζο-
ντας ότι υπάρχει και αυτό το κομμάτι
της έκθεσης, με κρασιά από όλη την
Ελλάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία
έχει αναπτύξει δυναμική παρουσία
στη Βόρεια Ελλάδα και πλέον εστι-
άζει και στην Αττική, αλλά και σε
άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως
μέσω απευθείας πωλήσεων. «Προ-
τιμούμε την προσωπική επαφή,
γιατί θέλουμε να ακούμε και τα
παράπονα των πελατών μας και να
βελτιωνόμαστε», μας εξήγησε σχε-
τικά ο κ. Τσίνας.
Meteoro Winery
Στην… καρότσα του Κεχρή
Μ