28
ρεπορτάζ
ΕΚΘΕΣΗ
Ο
πλούτος των ελληνικών αμπελώνων, με τους οίνους και τα
αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής,
κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην Oenotelia
2018, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση Food
Expo 2018, το τριήμερο 10-12 Μαρτίου. Σε ένα από τα πιο δυνατά
«όπλα» της Food Expo 2018, αποδείχθηκε και η παράλληλη διε-
ξαγωγή της έκθεσης Oenotelia, αφού χιλιάδες επισκέπτες
βρέθηκαν στο Metropolitan Expo και για να γνωρίσουν από
κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα
αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής και να
προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες. Φέτος μάλιστα, η
Oenotelia αναπτύχθηκε και σε υπερδιπλάσια επιφάνεια, καλύ-
πτοντας 2.500 τ.μ., με 150 εκθέτες από όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα
αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διεθνών αγοραστών της,
καθώς περισσότεροι από 120 σημαντικοί wine buyers από αγο-
ρές-στόχους του εξωτερικού επισκέφτηκαν την έκθεση, με 75 εξ
αυτών να είναι ενταγμένοι στο hosted buyer program της Food
Expo 2018.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την έκθεση, αφού ο κόσμος ήταν αρκετός
και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ έγιναν ήδη και κάποιες παραγγελίες.
Βοήθησε σίγουρα και το γεγονός ότι όλα τα σχετικά περίπτερα ήταν μαζε-
μένα σε δικό τους χώρο στη Food Expo, εξαιτίας της Oenotelia», τόνισε στο
περιοδικό η κα Μαρία Κορνιλάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Kor.Sa.
Drinks. Πρόκειται για μία οικογενειακή ποτοποιία από το Ηράκλειο της
Κρήτης, η οποία και δραστηριοποιείται στην αγορά εδώ και σχεδόν 5 χρό-
νια, με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπου ξεχωρίζουν τα λικέρ με βάση
την κρητική τσικουδιά. «Δίνουμε τα προϊόντα μας σε αρκετά καταστήματα,
με τα τουριστικά της Κρήτης, το καλοκαίρι, να έχουν τη μερίδα του λέοντος.
Έχουμε αρχίσει όμως πωλήσεις και σε μίνι μάρκετ και άλλα σημεία λιανι-
κής, καθώς μας ενδιαφέρει η περαιτέρω ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Έχουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και μέσω απευθείας πωλήσεων»,
μας εξήγησε η κα Κορνιλάκη, με τον σύζυγό της.
Kor.Sa. Drinks
Από το 2000 κιόλας, όταν και άρχισε να παρασκευάζει συντα-
γές με ρακή, μέλι και βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό, η
ανταπόκριση ήταν μεγάλη και κάπως έτσι δημιουργήθηκε
λίγα χρόνια αργότερα, η Ποτοποιία Αμόργιον. Σήμερα η εται-
ρεία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα με ρακόμελο, μεκίλα, ούζο και
οινόμελο, αλλά και διάφορους κωδικούς κρασιού, τους οποί-
ους και παρουσίασε στην Oenotelia 2018. «Ερχόμαστε κάθε
χρόνο στη Food Expo, όμως φέτος με την Oenotelia, είχαμε
περισσότερους επισκέπτες και για τα κρασιά μας, παρότι είμα-
στε πιο γνωστοί για τα υπόλοιπα προϊόντα», σχολίασε στο
περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική», ο κ. Νίκος Σιδερά-
κης από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας. «Ήρθαν πολλοί
επαγγελματίες, αλλά και αρκετός απλός κόσμος που δοκίμασε
τα κρασιά και τα αποστάγματά μας. Εμείς παρέχουμε τα προϊό-
ντα μας σε όλη την Ελλάδα, έχοντας συνάψει πλήθος
συνεργασιών με μίνι μάρκετ και παντοπωλεία σε όλη τη χώρα,
τα οποία και εξυπηρετούμε κυρίως μέσω απευθείας πωλή-
σεων», μας είπε ο κ. Σιδεράκης.
Ποτοποιία Αμόργιον
Oenotelia 2018:
Χιλιάδες επισκέπτες δοκίμασαν ελληνικούς οίνους
Το περιοδικό
Mini Market & Μικρή Λιανική
βρέθηκε και στη φετινή Oenotelia και κατέγραψε την
ικανοποίηση τόσο των επισκεπτών, όσο και κυρίως των εκθετών, οι οποίοι επισήμαναν το μεγάλο αριθμό
των επαγγελματιών που βρέθηκαν στην Έκθεση. Ακλουθούν ενδεικτικά, όσα μας είπαν κάποιες εξ αυτών:
Εικόνες από την Έκθεση