μικροί παραγωγοί
35
τις ιδέες για πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα.
Τόσο στον τομέα της σοκολάτας, όσο και σε άλλους
τομείς των τροφίμων και των ποτών. Κατασκευά-
στηκαν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λουτράκι
Κορινθίας και δημιουργήθηκε έτσι μία μοντέρνα
μονάδα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, η οποία πλη-
ροί όλες τις προϋποθέσεις και διασφαλίζει την
υψηλή ποιότητα των προϊόντων, ακολουθώντας
αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
Αποφάσισαν να εκμεταλλευ-
τούν το νέο εργοστάσιο και σε
συνδυασμό με ποιοτικές
πρώτες ύλες, να δημιουργή-
σουν τις πλέον ξεχωριστές
σοκολάτες στην ελληνική
αγορά. Έγιναν η πρώτη, και
μοναδική μέχρι σήμερα, εται-
ρεία στην Ελλάδα που
παράγει σοκολάτες βιολογι-
κής γεωργίας, αλλά και
σοκολάτες χωρίς ζάχαρη.
«Εξαρχής θέλαμε να κάνουμε
κάτι διαφορετικό και κάποια
ταξίδια στο εξωτερικό «ανοί-
ξανε τα μυαλά» μας και τα
γέμισαν με ιδέες για ακόμη
πιο υγιεινά προϊόντα, τα οποία
απευθύνονται και σε ειδικές
ομάδες ανθρώπων», τόνισε
στο περιοδικό μας η κα Κόλ-
λια, εξηγώντας: «Η σοκολάτα
είναι ένα προϊόν που αγαπάμε
όλοι μας. Τι γίνεται όμως με
τους ανθρώπους που
πάσχουν από τη μεταβολική
ασθένεια του σακχαρώδους
διαβήτη; Είτε με τους αθλητές
που προσέχουν τη διατροφή
τους ή ακόμα και με απλούς
καταναλωτές που φροντίζουν
να τρέφονται σωστά και υγι-
εινά; Κάπως έτσι αποφασίσαμε να
ψάξουμε για τις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες
και να παράγουμε τις πλέον υγιεινές σοκολάτες
τόσο χωρίς ζάχαρη, όσο και βιολογικές».
«Να καταρρίψουμε μύθους»
Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι σοκολάτα και
υγιεινή δεν μπορούν να συνδυαστούν, όπως και
ότι όλα τα γλυκά θέλουν ζάχαρη. Ίσως, όμως,
επειδή δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη τις σοκολάτες
Κοχύλι. «Ολόκληρη η νοοτροπία μας είναι να
καταρρίπτουμε μύθους και αυτό ακριβώς θέλουμε
να πετύχουμε και με τα προϊόντα μας. Μας ενδια-
φέρει ο κόσμος να δοκιμάσει τα προϊόντα μας και
να είναι ήσυχος ότι έχουν παραχθεί από τις πιο υγι-
εινές πρώτες ύλες, σαν να τα έφτιαξαν οι ίδιοι στα
σπίτια τους», υποστηρίζει η κα Κόλλια. Το Κοχύλι
άλλωστε, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που
καθιέρωσε στα φαρμακεία το προϊόν προς πώληση
«σοκολάτα χωρίς ζάχαρη» για διαβητικούς, αλλά
και η πρώτη που παρήγαγε σοκολάτα χωρίς
ζάχαρη με γλυκαντική ύλη
στέβια.
Δεν άργησαν έτσι να έρθουν
και τα πρώτα βραβεία, με την
εταιρεία να βραβεύεται για την
καινοτομία της από το Επιμε-
λητήριο Κορινθίας το 2007,
αλλά και με το βραβείο καλύ-
τερου brand προϊόντος στην
έκθεση Γεύση και Ζωή το
2012.
Η σοκολάτες
ήταν μόνο η αρχή!
Οι καινοτόμες σοκολάτες
Κοχύλι αποτελούν πια ένα
μοναδικό brand για την
αγορά, δεν είναι όμως το
μόνο προϊόν που παράγει
σήμερα η εταιρεία. Μια σειρά
από νέους κωδικούς έχει
πλέον προστεθεί στην γκάμα
της, με βάση πάντα την καινο-
τομία και τις υγιεινές πρώτες
ύλες. «Στην Ελλάδα έχουμε τη
δυνατότητα να βρίσκουμε τρο-
μερές πρώτες ύλες, οπότε
σκεφτήκαμε να τις αξιοποιή-
σουμε κατάλληλα,
δημιουργώντας μια ολόκληρη
γκάμα από υγιεινά προϊόντα.
Παίρνουμε μήλα από την
Αργολίδα, ρόδι από τη Βόρεια
Ελλάδα, φραγκόσυκο από τη Μάνη,
χαρουπάλευρο από την Κρήτη και πολλά άλλα.
Ακόμη φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών, γκοφρέ-
τες με ενισχυμένη γεύση, εξαιρετικό ελληνικό
ταχίνι, δημητριακά με υπερτροφές (superfoods) και
χωρίς ζάχαρη, αλλά και σπιτικές μαρμελάδες με
συνταγές που είναι πιο υγιεινές και με περισσότερα
φρούτα», τόνισε με υπερηφάνεια για την ποιότητα
των προϊόντων της, η κα Κόλλια.
Όσον αφορά τις σοκολάτες, η εταιρεία έχει λανσά-
ρει και εκεί νέους κωδικούς, με βιολογικές
σοκολάτες για παιδιά, αλλά και σοκολάτες με 100%
ελληνικά βότανα.
Παίρνουμε μήλα
από την Αργολίδα, ρόδι
από τη Βόρεια Ελλάδα,
φραγκόσυκο από τη
Μάνη, χαρουπάλευρο
από την Κρήτη και άλλες
ελληνικές πρώτες ύλες,
παράγοντας έτσι τα πιο
υγιεινά προϊόντα.
Ευαγγελία Κόλλια