μικροί παραγωγοί
34
Ελληνική
«σπιτική» σοκολάτα
Κοχύλι
Μία 100% ελληνική σοκολατοποιία, έχει
βάλει σκοπόναδώσει στουςΈλληνεςνα
δοκιμάσουν την πιο υγιεινή σοκολάτα,
φτιαγμένη σαν σπιτική, με βιολογικές
πρώτες ύλες. Τοπεριοδικόμας μίλησε
με την κα Ευαγγελία Κόλλια, για τα
καινοτόμα προϊόντα της οικογενει-
ακής της επιχείρησης, τα επόμενα
βήματά τους στην Ελλάδα και το
εξωτερικό, αλλά και για την οικο-
νομική κατάσταση στη χώρα.
Μ
ε δικό της ζαχαροπλαστείο στην Κόρινθο, η
οικογένεια Κόλλια είχε μεγάλη εμπειρία
στο τομέα των γλυκών, την οποία και απο-
φάσισε να μετατρέψει σε επιχείρηση το 1995. Ο
στόχος ήταν η δημιουργία μια σοκολατοποιίας τα
προϊόντα της οποίας θα ήταν σαν σπιτικά, φτιαγμένα
στο χέρι. Όλα ξεκίνησαν άλλωστε, με τα παιδιά της
οικογένειας να δημιουργούν αρχικά χειροποίητες
σοκολάτες, με τα πιο φρέσκα και υγιεινά υλικά, τα
οποία χρησιμοποιούσαν και στο ζαχαροπλαστείο
τους.
Κάπως έτσι στήθηκε η εταιρεία Κοχύλι και έγινε η
πρώτη που συσκεύασε πλάκες σοκολάτας για ατο-
μική κατανάλωση σε διάφανη συσκευασία. «Δεν
θέλαμε να γίνουμε η… Ίον, αλλά να φτιάχνουμε υγι-
εινές σοκολάτες και κάτι το διαφορετικό σε σχέση με
ό,τι υπήρχε και υπάρχει τόσα χρόνια στη χώρα μας»,
μας λέει η κα Ευαγγελία Κόλλια που ακολουθεί τα
βήματα του πατέρα της, Παναγιώτη, στην εταιρεία.
Και ακριβώς αυτό κατάφεραν να επιτύχουν. Μια
σειρά από προϊόντα που διακρίνονται για την καινο-
τομία τους και την υγιεινή τους.
Βιολογικές σοκολάτες χωρίς ζάχαρη
Το 2005, επιδοτούμενη και με κονδύλια του ΕΣΠΑ, η
εταιρεία ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει όλες της
Τoυ Βάιου Τασούλα