Greek Vegan 13

Αγαπητοί αναγνώστες, Το θέμα εξωφύλλου του τεύχους αναφέρεται στο σχολικό γεύμα ή σνακ που καθημε- ρινά προετοιμάζουν οι περισσότεροι γονείς για τα -μικρότερης ηλικίας κυρίως- παιδιά τους που πάνε σχολείο. Βασικό μέλημα είναι να περιλαμβάνονται vegan επιλογές, που θα καλύπτουν με νόστιμο και υγιεινό τρόπο τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών. Η Μαρία Γεωργιάδου κάνει τη σχετική έρευνα αγοράς και προτείνει τα κατάλληλα προϊό- ντα, ενώ ο διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος επισημαίνει όλα όσα πρέπει να γνωρί- ζουμε από επιστημονικής πλευράς. Ένα ακόμα διατροφικού ενδιαφέροντος θέμα του τεύχους αφορά τα δημητριακά που οι περισσότεροι καταναλώνουμε κάθε πρωί και κατά πόσον είναι όλα τα διατιθέμε- να προϊόντα vegan. Παράλληλα, η συντάκτις μας Μαίρη Καλαμπαλίκη αναφέρεται στα οφέλη που αποκομίζει ο οργανισμός μας από την κατανάλωση δημητριακών και αιτιο- λογεί γιατί αποτελούν κάτι ιδιαίτερα θετικό στη ζωή μας. «Να μη σε δω στα Γουναράδικα» θα μπορούσε να λέγεται η έρευνα της Μαρίας Κετικίδου που αφορά το γνωστό θέμα της βιομηχανίας εκτροφής, επεξεργασίας και εμπορίου γούνας στη χώρα μας. Μιας βιομηχανίας που ηθικά αλλά και πρακτικά ανή- κει στο απώτατο παρελθόν πλέον, μη έχοντας να προσφέρει στον καταναλωτή και την κοινωνία απολύτως τίποτα πέρα από αιχμαλωσία, κακές συνθήκες διαβίωσης, πόνο και θάνατο στα θηλαστικά που εκμεταλλεύεται. Το θέμα «φυτική vs. ζωική πρωτείνη» χειρίζεται αναλυτικά το άρθρο του διατροφο- λόγου συνεργάτη μας Πέτρου Παπαχρήστου, ένα θέμα που συχνά αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ vegans και παμφάγων. «Φυτικό γάλα», «vegan σάλτσες και dressings» και «προϊόντα ζύμης» είναι οι τρεις έρευνες αγοράς που συμπληρώνουν την ύλη, ενώ οι συνταγές του τεύχους είναι μια προσφορά της Ελένης (When Helen Cooks) Ταϊρίδου και του vegan chef μας Νίκου Γαϊ­ τάνου. Κλείνοντας, να επισημάνω ότι από αυτό το τεύχος και μετά το περιοδικό θα είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή, χωρίς καμία χρέωση στον αναγνώστη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.digicon.gr/vegan. Ο εκδότης Νίκος Μανούσος Editorial ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GREEK VEGAN, ΤΕΥΧΟΣ 13, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022 Έκδοση - Eκμετάλλευση: Digital Content A.E. 2 ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί τηλ.: 2106513553, fax: 2106513558, e-mail: vegan@digicon.gr www.digicon.gr ΕΚΔΟΤΗΣ: Νίκος Μανούσος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING: Λουκία Ταλιαδώρου ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ιωάννης Πατρίκος ΒΟΗΘΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ: Μαρία Γεωργιάδου ΣΥΝEΡΓΑΤΕΣ: Μάνος Νικολάου, Σοφία Σπανομαρκίδη, Μαρία Κετικίδου, Μαίρη Καλαμπαλίκη, Έλλη Στούρνα ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΕΥΧΟΥΣ: Νίκος Γαϊτάνος, Ελένη Ταϊρίδου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Αγγελική Κορρέ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Δέσποινα Προβιδάκη, Κέλλη Αντωνάκου ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σχεδιασμός: Δημήτρης Μελένιος Φωτογραφία: Dreamstime ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ DTP: Δημήτρης Μελένιος DTP: Αδάμ Σάμιος ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Χρύσανθος Μαντούβαλος ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Γιάννης Τζίφας ISSN: 2654-1270 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Greek Vegan, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Digital Content A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=