Greek Vegan 7

88 ΣΠΑΓΓΈΤΙ ΜΕ ΚΙΜΆ από κόκκινες φακές Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 2 ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. σπαγγέτι • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη • 100 γρ. φακές  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας • 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας (250 γρ.)  • 1 ποτήρι νερό, ίσως χρειαστεί περισσότερο ώστε να μαλακώσουν οι φακές • 2 φύλλα δάφνης ή 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών • 5 κ.σ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΏΝ • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα • 1 κ.γ. ρίγανη • 1 κ.γ. θυμάρι • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις φακές και τις περνάμε από το λάδι να θωρακιστούν (να κάνουν μια ελαφριά κρούστα). 2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να δέσει η σάλτσα. 3. Ταυτόχρονα με τη σάλτσα βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. 4. Όταν είναι στο επιθυμητό σημείο βρασμού, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=