Greek Vegan 7

ΠΑΡΦΈ ΜΕ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΚΑΙ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΥΛΙΚΆ • 80 γρ. vegan μπισκότα • 2 ροδάκινα • 500 γρ. γάλα αμυγδάλου για την κρέμα και λίγο ακόμη για τα μπισκότα • 4 κ.σ. αγαύη • 3 κ.σ. νισεστέ • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Βάζουμε τη μισή ποσότητα αμυγδαλόγαλου, τη βανίλια και την αγαύη σε μία κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά. 2. Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το νισεστέ. 3. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει. 4. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη για να κρυώσει, φροντίζοντας να βγάζουμε συχνά την κρέμα και να τη χτυπάμε με το σύρμα, ώστε να μην κάνει κρούστα. 5. Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε, προαιρετικά, μερικές σταγόνες λεμόνι, ώστε να μη μαυρίσουν. 6. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βουτάμε για δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με γάλα αμυγδάλου. 7. Βάζουμε μία λεπτή στρώση μπισκότου σε 4 μπολάκια, από πάνω μία στρώση από ροδάκινα, την κρέμα βανίλιας και από πάνω της μπισκότα και ροδάκινα. 8. Τρώμε απευθείας ή συντηρούμε στο ψυγείο. 42

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=