Greek Vegan 13

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΦΡΈΣΚΑ ΠΟΡΤΣΊΝΙ ΥΛΙΚΆ ΣΆΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ • 5 κ.σ. φυτικό γιαούρτι • 1 κ.σ. ταχίνι • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 πρέζα σουμάκ • Αλάτι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. ΥΛΙΚΆ ΠΟΡΤΣΊΝΙ ΣΟΤΈ • 300 γρ. πορτσίνι κομμένα σε λεπτές φέτες (τα πορτσίνι είναι άγρια μανιτάρια και μαζεύονται το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου) αν δεν τα βρείτε, χρησιμοποιήστε λευκά μανιτάρια καλλιέργειας • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη • 1 ποτηράκι ξηρό λευκό κρασί • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 πρέζα θρούμπι ή θυμάρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μόλις τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους και πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το θρούμπι κι ανακατεύουμε. ΥΛΙΚΆ ΛΑΧΑΝΙΚΆ • 4 μεσαίες πατάτες βρασμένες ή στον ατμό, κομμένες σε κύβους • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες • 10 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 86

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=