Greek Vegan 11

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΌ ΚΙΜΆ: • 3 κούπες βρασμένης ροβίτσας κομμένη σε μέγεθος κιμά • 2 κούπες μανιτάρια κομμένα σε μέγεθος κιμά • 2 κ.σ. καρύδι κομμένο σε μέγεθος κιμά • 1 κούπα βρώμη αλεσμένη • 1/2 κούπα αλεύρι ρυζιού ή φρυγανιά τριμμένη • 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη • 2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη • 2 κ.γ. δυόσμος ξερός • 2 κ.γ. μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου • 2 κ.σ. πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι σφενδάμου • 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι • ελαιόλαδο όσο πάρει με το πλάσιμο • 2-3 βρασμένα καρότα κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα για τη γέμιση • 100 περίπου γρ. φυτικό τυρί τύπου «φέτα» κομμένη σε μπαστούνια για τη γέμιση • 1-2 κ.σ. κέτσαπ και 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή για το άλειμμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μεγάλη μπασίνα βάζω τα υλικά μου διαδοχικά και πλάθω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω τον κιμά στο ψυγείο για 20-25’, να σταθεί. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνω μια μεγάλη στρώση κιμά ως βάση, τοποθετώ στο κέντρο τα μπαστούνια καρότου και τυριού φέτας και με τον υπόλοιπο κιμά χτίζω και σκεπάζω τη βάση μου σαν σπηλιά, δημιουργώντας ρολό. Σε μικρό μπολ ανακατεύω την κέτσαπ με την καπνιστή πάπρικα και αλείφω με ένα πινέλο το ρολό, ώστε να δημιουργηθεί με το ψήσιμο, κρούστα. Ψήνω σε προθερμασμένο στους 180 ο για 40’ περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. 67

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=