Greek Vegan 11

ΑΡΑΝΤΣΊΝΙ ΜΕ ΚΙΜΆ ΑΠΌ ΗΛΙΌΣΠΟΡΟ, αρακά και vegan μοτσαρέλα ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΉ ΚΑΝΈΛΟΥ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΡΎΖΙ: • 500γρ. ρύζι vialone nano ή arborio • 30γρ. φυτικό βούτυρο • 100γρ. φυτική παρμεζάνα • μια μικρή πρέζα σαφράν • μια πρέζα κουρκουμά ή κάρι (για να ενισχύσουμε το χρώμα) • 1,2 λίτρα ελαφρώς αλατισμένο νερό ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ: • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 25γρ. φυτικό βούτυρο • 100γρ. τριμμένο ηλιόσπορο • 50ml κόκκινο κρασί • 1/2 κ.γ. κύμινο • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο • 1/2 υγρό καπνό • 200ml σάλτσα ντομάτας • 80γρ. αρακά • 50γρ. φυτική μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια • Αλάτι, πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΆΡΙΣΜΑ • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 100ml νερό • Γαλέτα όση χρειαστεί • Λαδί για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά σε 1,2 λίτρο ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να πιει όλο το νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τη φυτική παρμεζάνα, το σαφράν και το βούτυρο. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο ταψί και αφού σκεπάσουμε με μαγειρική μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 2 ώρες. Τip: Καλύτερα να έχουμε ετοιμάσει το ρύζι από την προηγούμενη ημέρα. Ετοιμάζουμε την γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον τριμμένο ηλιόσπορο, τα μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρης. Σβήνουμε με κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Στον μισό χρόνο βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, γεμίζουμε την παλάμη μας με το ρύζι που έχει πλέον κρυώσει και στην κοιλότητα που δημιουργούμε στο κέντρο, βάζουμε τη γέμιση και 2-3 κυβάκια φυτική μοτσαρέλα. Κλείνουμε από πάνω με επιπλέον ρύζι και πιέζουμε πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μπάλα από ρύζι. Επαναλαμβάνουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο περνάμε κάθε μπάλα από το κουρκούτι και κατόπιν σε ξεχωριστό πιάτο την περνάμε με γαλέτα και μια πρέζα αλάτι. Τηγανίζουμε στους 170° για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δεν παραγεμίζουμε τη φριτέζα ή το τηγάνι γιατί η θερμοκρασία πέφτει και απορροφάται περισσότερο λάδι από ό,τι πρέπει. 64

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=